Reisdag 2 naar Kroatië

1 september 2025 - Rovinj, Kroatië

1 september.

Om 8:00 ging de wekker, ik ben opgestaan en meteen onder de douche gesprongen, want wat had ik het warm gehad vannacht. Na de douche Marco wakker gemaakt, want om 9:00 wilde wij gaan ontbijten. Kleding aangetrokken, haren gedaan, make-up gedaan, en even een sigaret gerookt. Daarna konden we naar het ontbijt. Het ontbijt was een klein buffet er lagen broodjes, eieren, vleeswaren, koffie, en yoghurt. Ik koos voor een broodje met de worst die ik altijd heb op vakantie. Marco ging voor 2 eieren en een croissantje. Allebei nog een koffie. Daarna had ik ook nog wel trek in een gekookt eitje en Marco wilde een bakje yoghurt. Dit nog opgegeten, nog wat water voor mij, en Marco een jus en daarna weer naar de kamer. De laatste spullen ingepakt naar de wc, en uitgecheckt en betaald en we konden de auto weer in. Volgens de navigatie zouden wij in 3,5 uur op de bestemming moeten zijn. Ik begon met rijden, maar zei al tegen Marco als we nog zo een route als gister krijgen ruilen we om. Eenmaal aan het rijden merkte ik op dat de navigatie ons hetzelfde liet rijden als gister, dus heel snel maar een parkeer vak opgezocht, en Marco ging achter het stuur. Toen we eenmaal door reden was het gelukkig niet precies dezelfde route als gister, maar ik ben toch blij dat Marco reed. Na ongeveer een uurtje rijden kwamen we bij de karwankan tunnel aan deze is ongeveer 8 km lang, en hier betaal je ook tol voor. Ook deze tol hadden we van te voren al geregeld. De slagboom ging weer vanzelf open en we konden door. Als je uit de karawankan tunnel komt ben je vrijwel meteen in Slovenië. Eenmaal in Slovenië leek het allemaal door te rijden, Marco en ik spraken op een gegeven moment af om rond 12:00 bij een tankstation te stoppen, en even te gaan lunchen. Nou 12 uur werd heel erg mooi 13:00 want nog geen 5 minuten na we dat zeiden kwamen we in een file waar we ruim 1,5 uur in hebben gestaan. En waarvoor was deze file? Omdat mensen elkaar niet willen voor laten met in en uit voegen. Eenmaal toen die file voorbij was begon ik Marco te smeken bij het eerst volgende tankstation te stoppen, want ik moest echt heel erg nodig plassen. Eenmaal gestopt zijn we meteen naar de wc toe gerend Marco had gelukkig €2,00 in zijn portemonnee, want pinnen kon hier niet. Snel naar de wc, maar wat een lange rij. Ja iedereen stopt hier natuurlijk na de file. Nadat we naar de wc waren geweest zijn we maar iets te eten gaan halen. Hier was het restaurant wel open. Marco koos voor weer een shnitzel, en ik nam een kippen poot. Na de lunch hebben we nog even een sigaretje gerookt, en besloten wij het laatste stuk in een keer door te rijden. Nog een aantal files onderweg gehad, en eenmaal bij de grens naar Kroatië loopt het even vast. Maar daar was de grens dan eindelijk. Rond 14:30 reden we Kroatië binnen. Het was nu nog maar 1 uurtje rijden naar onze air B&B. Om 15:30 kwamen we aan bij ons appartement, even zoeken waar we moesten parkeren, en nadat de host dit had uitgelegd, heeft Marco met veel moeite de auto neergezet. Een kleine rondleiding door het appartement gehad, en daarna meteen de koffers en tassen uitgepakt. Snel omgekleed, en het stadje van Rovinj in om wat te gaan eten en wat winkeltjes rond te kijken. Het stadje is echt 5 minuten lopen van ons appartement dus dat is echt perfect. Eenmaal in het stadje liepen we richting de haven. Er is 1 restaurant waar ik echt perse een keer wilde avondeten, omdat ik hier altijd met papa en mama ging eten. Toen we bij de Marina aankwamen dacht ik het restaurant te zien, ik wist het niet zeker dus even papa video bellen of dit het restaurant was, en ja hoor! Het was nu 16:30 dus nog wel erg vroeg om te gaan eten, maar Marco en ik spraken af dat we hier vanavond zouden zitten. We gingen nog even verder lopen in het stadje en rond kijken. Marco was vergeten een voetbal te kopen, dus hij heeft hier een voetbal gekocht, en we gingen even aan de zee zitten. Hier hebben wij een aantal leuke foto's gemaakt, en toen was het toch tijd om maar te gaan eten. Wij liepen terug naar het restaurantje en zijn hier gaan zitten. Ik had een mixed grill, en Marco koos voor de biefstuk met pepersaus. De saus vonden wij allebei niet heel lekker, maar eenmaal eraf geschraapt was de biefstuk erg lekker. Als toetje had Marco pannekoeken met chocolade, en ik koos voor het spaghetti ijsje wat ik hier ook altijd had als kind. Na het eten zijn we rustig aan weer terug gelopen naar het appartement, want we wilde nog even wat boodschapjes halen voor het ontbijt morgen. In het appartement even snel naar de wc, en door lopen naar de supermarkt. Het leuke aan deze supermarkt is dat die valalta heet, en hetzelfde logo heeft als de camping waar ik vroeger altijd met papa en mama was. In de supermarkt hebben we brood, mijn vakantie worst (laten we het zo maar noemen, want na al deze jaren weet ik de naam nog steeds niet), eieren, spek, melk en nutella gehaald (ookal vond Marco deze te duur) en nog voor geen €20,00 hadden we alles wat we nodig hadden. Daarna zijn we weer terug naar het appartement gegaan. We wilde graag in bad dus Marco liet het bad vol lopen. Nou wij hebben geen idee wat er met de waterdruk aan de hand is maar het heeft een uur geduurd tot het bad vol was. Dit gaan we morgen even melden bij de host. En nu zitten we op de bank met een drankje en een chipje gaan we zo nog even een spelletje pesten, en daarna lekker naar bed. Morgen staat helaas de hele dag regen en onweer voorspelt, dus we gaan morgen lekker uitslapen, en naar de lidl zodat we gewoon even de grote boodschappen kunnen halen, maar dat lezen jullie allemaal morgen.

Slaap lekker!

1. Mamma Koopmans:
    1 september 2025
    Leuke verhalen ga zo door
  2. Groetjes pa en ma oosting:
    2 september 2025
    Prachtig om zo met jullie mee te gaan op jullie avontuur ik geniet ervan veel plezier met hopelijk niet veel regen
  3. Sabrina:
    3 september 2025
    Goed geregeld dat het stadje op 5 min afstand is, benieuwd wat er nog gaat volgen