terug naar huis

14 september 2025 - Lelystad, Nederland

13 september

Vandaag stonden we om 8:30 op. We wilde om 9:00 gaan ontbijten, want om 10:00 wilde we gaan rijden richting huis. We waren van plan om via de Bremmer pas te rijden naar huis vandaag. Om 9:00 liepen we bij het ontbijt naar binnen. Ik had een beetje ei met spek, en een broodje nutella, en Marco koos voor ei, spek, worstjes, en had daarna nog een bakje yoghurt met granola. Na het ontbijt zijn we nog even naar de wc geweest, en hebben we uitgecheckt en om 9:45 zaten we in de auto. Het begin van de reis liep voorspoedig. We kwamen meteen al een tolweg op, en na ongeveer een uurtje rijden moesten we de eerste stop hebben om te tanken. Nadat we de auto hadden volgegooid ben ik verder gaan rijden door Italië heen. Marco was de hele weg op zoek naar een bepaald kasteel waar hij in 2017 ook een foto van had gemaakt. Deze heeft hij gevonden en de foto dit jaar weer opnieuw gemaakt. In Italië hebben we erg veel files gehad, en na ongeveer 3 uur moesten we echt wat eten en ik was erg moe dus wilde graag weer omwisselen. We reden trouwens nog steeds op diezelfde tolweg. We stopten bij een tankstation, maar hier was het zo vol dat er geen plek was om te parkeren. Dus toch nog even verder rijden. Bij het volgende tankstation was ook eigenlijk geen plek, maar hebben we de auto toch stil gezet, en een broodje gehaald. Marco had een croissant met nutella, en ik koos voor een ciabatta met spek en mozzarella. Nadat we het hadden gegeten en allebei een cappuccino hadden gedronken zijn we weer rustig verder gaan rijden richting Oostenrijk. Ik was even in slaap gevallen en na ongeveer 30 minuten maakte Marco mij wakker, omdat we eindelijk op het einde van de tolweg waren. We hebben hier ruim 3,5 uur opgezeten, maar het kosten in totaal maar €12,00. Na de tolweg reden we eigenlijk zo Oostenrijk in over de Brennerpas. We hebben niet de hele pas gehad, want de navigatie stuurde ons via de tunnel. Maar het was wel een heel mooi uitzicht verder. Daarna stuurde de navigatie ons via een andere hele toeristische route door de bergen van Oostenrijk heen. Het was erg mooi om te zien. Na ongeveer 2 uur moesten we erg nodig plassen en heeft Marco de auto even bij de BP gestopt, en zijn we daar naar de wc gegaan. Nadat we even naar de wc zijn geweest is Marco weer verder gaan rijden. Ongeveer een uurtje later kwamen we bij de grens van Duitsland. Hier hebben we ruim 30 minuten in de file gestaan voor de tunnel, en grenscontroles om Duitsland in te komen. In Duitsland begon het tegen 18:00 te lopen en we moesten de auto weer tanken. Om 18:30 waren we bij het tankstation. De auto getankt, en geparkeerd en naar het restaurant gelopen. Ik wilde graag curryworst, dus gingen wij bestellen bij de bestelzuilen. Alleen toen was het 18:45 en sprong het scherm uit. Ja het restaurant is tot 18:45 geopend. We konden hier dus niet meer eten wat we wilde eten. Dat werd toch de mac die ernaast zat. Na het eten zijn we weer de auto ingegaan en ben ik nu verder gaan rijden. Volgens de navigatie moesten we nog 6 uurtjes en dan zouden we weer thuis zijn. Marco viel op de bijrijder stoel even een half uurtje in slaap en ik ben gewoon rustig verder blijven rijden. Na 2 uur begon het ineens heftig te regenen. Dat vond ik best wel spannend met rijden zo in de bergen en het feit dat het nu donker was. Na 10 minuten was het gelukkig weer over en kon ik iets rustiger verder rijden. Toen we nog 3,5 uur moesten rijden besloten we nog even te stoppen, zijn we naar de wc geweest en hebben we een kopje koffie gehaald die ik zo over mijn nieuwe trui heen morste, en daarna zijn we weer de auto ingegaan en verder gaan rijden. Marco ging nu weer verder rijden, en zodra we de snelweg opreden begon het zo hard te regenen dat we echt geen hand meer voor ogen zagen. Iedereen vertraagde naar ongeveer 30 km per uur, en het busje voor ons zette zijn gevaren lichten aan om zo goed zichtbaar te blijven. Na ongeveer 10 minuten was deze bui ook weer voorbij, en verder hebben we gelukkig geen regen meer gehad. We zagen in de auto dat we nog minimaal 1 keer moesten stoppen om te tanken voordat we thuis waren. Het was nog iets van 350 km en er zat nog 300 km in de tank dus dat zouden we net niet redden. Om 00:30 zijn we nog gestopt bij de Hünxe het laatste tankstation in Duitsland voordat je de grens over gaat bij Arnhem, en daar hebben we de auto nog een keer volgegooid. Daarna is Marco het laatste stukje gaan rijden, en waren we om 1:50 thuis. Ik ging even bij mama kijken, en ze was nog lichtjes wakker en is even met ons beneden gaan zitten om de verhalen aan te horen. De katten waren ook weer erg blij om ons te zien. Om 2:30 lagen we op bed en we sliepen allebei echt vrijwel meteen. Met Jace in mijn kast, en Terra op onze voeten hahah zo lekker dat die weer bij je liggen dan.

14 september

Vandaag werd ik om half 10 wakker. Mama was al wakker en had de katten uit de kamer gehaald, en de deur dicht gedaan. Toen ik wakker werd ben ik even met mama gaan zitten en nog praten over de vakantie. Om ongeveer half 11 ging ik even wat aantrekken en hebben we de spullen uit de auto gehaald. Meteen alle tassen uitgeruimd, en rond 11:30 hebben we mijn koffer naar boven gesleept om deze ook nog even uit te ruimen. Toen ik mijn kamer in ging om kleding hangers te pakken werd Marco ook rustig wakker, en is hij zich ook gaan klaar maken om uit bed te komen. Daarna zijn we even gaan lunchen en hebben we nog een spelletje gespeeld met mama. Toen besloten we toch even met mijn auto door de wasstraat te gaan. Deze was namelijk wel erg vies geworden. Na de wasstraat de vogels van Tam en Fab nog even eten gegeven. En toen weer terug naar huis. Verder hebben we vandaag lekker rustig aan gedaan, want morgen begint voor Marco school weer, en moet ik om 9:00 weer beginnen met werken.

Slaaplekker!

1. Sabrina:
    14 september 2025
    Weer veilig en wel thuis ook weer lekker slapen in eigen bed toch 😁
    Een mooie vakantie gehad zo te lezen dat zit weer in jullie pocket
  2. Fred:
    14 september 2025
    Dank je wel. Alle verhaaltjes waren leuk om te lezen. Blij dat jullie weer veilig thuis zijn aangekomen.